Δημιουργία παραρτήματος του ΟΑΕΕ στον Λαγκαδά

Δημιουργία παραρτήματος του ΟΑΕΕ στον Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 18323/30.04.09

Προς Υπουργό:

Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας

 

Η ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Λαγκαδά είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικιστικά και πληθυσμιακά περιοχή, που συμπεριλαμβάνει 14 δήμους με συνολικό πληθυσμό που ξεπερνά τις 71.000 κατοίκους, ενώ αριθμεί περίπου 8.500 ασφαλισμένους και δικαιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Ωστόσο, στην πόλη του Λαγκαδά δεν λειτουργεί παράρτημα του ΟΑΕΕ, παρά το γεγονός ότι η σύσταση και λειτουργία παραρτήματος του Οργανισμού στον Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης προβλέπεται από το Π.Δ. 154/4-8-06.

Ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι και δικαιούχοι του ΟΑΕΕ που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Λαγκαδά, είναι αναγκασμένοι για την εξυπηρέτησή τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα να μεταβαίνουν στα γραφεία που εδρεύουν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να χάσουν τουλάχιστον  μία ολόκληρη ημέρα από την εργασία τους προκειμένου να μεταβούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να εξυπηρετηθούν από τον ΟΑΕΕ.

Η δημιουργία και λειτουργία παραρτήματος του ΟΑΕΕ στην πόλη του Λαγκαδά θα διευκόλυνε ουσιαστικά την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων και δικαιούχων, ενώ την ίδια στιγμή θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση και καλύτερη λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών που εδρεύουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

 -       Για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο στη δημιουργία και λειτουργία παραρτήματος του ΟΑΕΕ στην πόλη του Λαγκαδά, όπως αυτό προβλέπεται από το Π.Δ. 154/4-8-06;

 -       Σκοπεύει να εξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο το ενδεχόμενο δημιουργίας παραρτήματος του ΟΑΕΕ στον Λαγκαδά στο άμεσο μέλλον; Και αν ναι ποιο προβλέπεται να είναι το χρονοδιάγραμμα μελέτης και υλοποίησης;

Απάντηση Υπουργείου